Grilované vepřové řízky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 600 g Vepřová kýta
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 118 mg
  • Draslík 503.5 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, po obou stranách osolíme, opepříme, potřeme olejem. Maso necháme chvíli odležet.

  • 2

    Řízky vložíme na gril a opékáme asi 5 minut po každé straně. Potom na každý řízek položíme plátek Eidamu a grilujeme tak dlouho, až se sýr začne tavit. Ihned podáváme.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opékané brambory a tatarská omáčka.

Komentáře k receptu