Hrachová polévka s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Hrách loupaný
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 16.2 mg
  • Draslík 123.6 mg
  • Vláknina 6172.8 mg
  • Vitamín A 6172.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočený hrách uvaříme do měkka.

  • 2

    Na másle osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zalijeme prochladlou polévkou, rozšleháme, přidáme uvařený, prolisovaný hrách, sůl, pepř a kmín. Vše chvíli povaříme.

  • 3

    Nakonec do polévky přilijeme rozkvedlaný jogurt, už nevaříme, jen prohřejeme.

Komentáře k receptu