Čočkové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Čočka jedlá
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 802 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 162.4 mg
  • Draslík 947.6 mg
  • Vláknina 54487.9 mg
  • Vitamín A 54487.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku uvaříme doměkka, ještě horkou prolisujeme.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, osmahneme na ní oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme ji k čočce spolu s uzeným masem nakrájeným na kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, vejce a žloutek. Vše dobře propracujeme, podle potřeby zahustíme strouhankou.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme menší karbanátky, obalíme je v bílku a ve strouhance a usmažíme po obou stranách na pánvi na oleji.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu