Květákový nákyp a telecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 14 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 323.3 mg
- Draslík 1077.3 mg
- Vláknina 8415.5 mg
- Vitamín A 8415.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 103.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a nasucho opečeme. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
-
2
Omytý květák uvaříme v osolené vodě ne zcela doměkka, necháme okapat a nakrájíme na kousky.
-
3
Do olejem vymazané zapékací mísy urovnáme směs masa a vařeného květáku, opepříme a po prohřátí v troubě zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.