Sýrový bramborák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 220.1 mg
  • Draslík 1082.4 mg
  • Vláknina 14085.5 mg
  • Vitamín A 14085.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nastrouháme a částečně vymačkáme vodu. Osolíme, vmícháme žloutky, kmín, nastrouhaný sýr a tolik hladké mouky, aby vzniklo středně husté těsto. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme z těsta bramboráky po obou stranách dočervena.

Komentáře k receptu