Staročeské masové knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hovězí maso přední
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 92.3 mg
  • Draslík 225.2 mg
  • Vláknina 1032 mg
  • Vitamín A 1032 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso jemně umeleme spolu s oloupanou cibulí. Směs okořeníme pepřem, solí a zázvorem, přidáme mouku a vejce a vše dobře promícháme.

  • 2

    Z hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama malé knedlíčky, které použijeme jako vložku do polévky.

  • 3

    Masové knedlíčky vaříme ve vývaru ochuceném česnekem utřeným se solí.

Komentáře k receptu