Fazolková polévka se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 16 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 123.3 mg
- Draslík 166.5 mg
- Vláknina 4522.5 mg
- Vitamín A 4522.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z fazolek, rozšleháme a povaříme. Přidáme uvařené fazolky.
-
3
Žloutek rozmícháme se smetanou a před podáváním zašleháme do polévky. Dále už nevaříme.
-
4
Při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.