Jemný závin s hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 28 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 87.5 mg
- Draslík 107.8 mg
- Vláknina 5830.5 mg
- Vitamín A 5830.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mouky nakrájíme máslo, přidáme vejce, ocet a cukr. Vše rychle zpracujeme.
-
2
Těsto rozdělíme na dva díly a každý vyválíme na plechu na plát. Mezi pláty dáme oloupané, nakrouhané hrušky a posypeme je cukrem, citronovou kůrou a rozinkami. Těsto po okrajích dobře přitiskneme a povrch závinu potřeme 20 g rozpuštěného másla.
-
3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.