Karamelový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 17 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 264.7 mg
- Draslík 79.7 mg
- Vláknina 761.3 mg
- Vitamín A 761.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr zahříváme na pánvi za stálého míchání, až zhnědne. Přilijeme vodu a povaříme na karamel. Potom přidáme mléko a 50 g másla a když je vše horké, vmícháme mouku. Mícháme tak dlouho, až se těsto nechytá nádoby.
-
2
Do prochladlého těsta přimícháme vanilkový cukr, postupně po jednom žloutky a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Nákyp pečeme v máslem vymazané a strouhankou vysypané formě asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.