Vepřová žebírka na kmíně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřová žebra
  • 0.25 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 15.4 mg
  • Draslík 112.4 mg
  • Vláknina 1280.5 mg
  • Vitamín A 1280.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová žebra omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti a naklepeme. Žebírka osolíme a po jedné straně poprášíme hladkou moukou. Maso opečeme po obou stranách na větší části rozehřátého sádla.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na zbylém sádle, přidáme kmín, opečená žebírka, podlijeme horkým vývarem a dusíme doměkka. Maso podáváme přelité scezenou šťávou.

Komentáře k receptu