Vepřová žebírka na kmíně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 16 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 15.4 mg
- Draslík 112.4 mg
- Vláknina 1280.5 mg
- Vitamín A 1280.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová žebra omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti a naklepeme. Žebírka osolíme a po jedné straně poprášíme hladkou moukou. Maso opečeme po obou stranách na větší části rozehřátého sádla.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na zbylém sádle, přidáme kmín, opečená žebírka, podlijeme horkým vývarem a dusíme doměkka. Maso podáváme přelité scezenou šťávou.