Vepřové kotlety s mrkvovou kaší

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mrkev kořen
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 118.5 mg
  • Draslík 534.6 mg
  • Vláknina 7766.5 mg
  • Vitamín A 7766.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme a po okrajích nařízneme. Kotlety potřeme česnekem utřeným se solí, poprášíme hladkou moukou a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou mrkev podusíme na rozehřátém másle doměkka a necháme ji rozvařit. Zahustíme trochou hladké mouky a podle chuti osolíme. Kotlety upravíme na talíře s připravenou mrkvovou kaší.

Komentáře k receptu