Vepřové kotlety s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové kotlety
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Hrušky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 598.2 mg
  • Vláknina 4777.3 mg
  • Vitamín A 4777.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Kotlety po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji a potom je i s výpekem přendáme do kastrolu a mírně opepříme.

  • 2

    Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a položíme je řeznou plochou na kotlety. Přelijeme je citronovou šťávou promíchanou s cukrem.

  • 3

    Pokrm pečeme v silně vyhřáté troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu