Lín pečený na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 3 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 44.4 mg
- Vláknina 2449.8 mg
- Vitamín A 2449.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykuchané líny na hřbetě nařízneme, maso osolíme, do zářezů vložíme plátky omytého citronu.
-
2
Ryby urovnáme do pekáče, přidáme máslo a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Během pečení líny mírně podlijeme horkou vodou a často poléváme výpekem. Pečeme asi 20 minut.
-
3
Upečené líny vyjmeme na mísu, šťávu zaprášíme moukou. Zředíme trochou vody, chvíli povaříme a přes síto nalijeme na ryby.
-
4
Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.
-
5
Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.