Hovězí maso v dušeném zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 600 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 20 g Pažitka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 572.9 mg
  • Vláknina 16206 mg
  • Vitamín A 16206 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 118.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě.

  • 2

    V jiném kastrolu osmahneme na oleji oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, nahrubo rozkrájené zelí, rajčatový protlak, sůl, pepř a kmín. Zalijeme vodou a dusíme, až zelí změkne.

  • 3

    Potom k zelí přidáme maso i se šťávou, necháme přejít varem.

  • 4

    Před podáváním přidáme do pokrmu citronovou šťávu a nakrájenou pažitku.

Komentáře k receptu