Hovězí maso v dušeném zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 11 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 572.9 mg
- Vláknina 16206 mg
- Vitamín A 16206 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 118.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě.
-
2
V jiném kastrolu osmahneme na oleji oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, nahrubo rozkrájené zelí, rajčatový protlak, sůl, pepř a kmín. Zalijeme vodou a dusíme, až zelí změkne.
-
3
Potom k zelí přidáme maso i se šťávou, necháme přejít varem.
-
4
Před podáváním přidáme do pokrmu citronovou šťávu a nakrájenou pažitku.