Hovězí hranolky na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 6 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 27.5 mg
- Vláknina 480.5 mg
- Vitamín A 480.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme přes vlákno na hranolky a zlehka opečeme na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme trochou vody, rozmícháme, osolíme a opepříme.
-
2
Maso zvolna dusíme do měkka a během dušení mírně podléváme vodou. Před koncem dušení vmícháme červené víno a kečup.
-
3
Podáváme s rýží.