Bažant na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1315 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 69 g
- Sodík 639 mg
- Bílkoviny 135 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 431.3 mg
- Draslík 1727.7 mg
- Vláknina 1546 mg
- Vitamín A 1546 mg
- Vitamín B6 4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na osm dílů rozporcujeme bažanta a protáhneme částí slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme, rozškvaříme.
-
2
Přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou zpěníme.
-
3
Vložíme osolené maso, koření, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Před dokončením doplníme žampiony, které jsme nakrájeli a cibulkou. Krátce povaříme.