Houskové knedlíky (kynuté)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 3 g
- Sodík 848 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 30.9 mg
- Draslík 54.3 mg
- Vláknina 4200 mg
- Vitamín A 4200 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z trochy vlažného mléka, mouky a droždí připravíme kvásek, který necháme vykynout.
-
2
Do prosáté mouky přidáme sůl, žloutek rozmíchaný s mlékem, vlažné mléko a vykynutý kvásek. Zpracujeme těsto, do kterého zamícháme na kostičky nakrájenou žemli. Těsto necháme vykynout.
-
3
Potom těsto rozkrájíme na díly, které rozválíme na šišky dlouhé asi 20cm. Knedlíky vkládáme do osolené vařící vody a vaříme 20-25 minut. Během varu knedlíky občas obrátíme.
-
4
Uvařené knedlíky vyjmeme, propíchneme vidličkou, aby vyprchala pára a ihned je nakrájíme na plátky.