Chlupaté knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1300 g Brambory
  • 40 g Vejce slepičí
  • 20 g Sůl
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 450 g Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 795 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 20.8 mg
  • Draslík 543 mg
  • Vláknina 8660 mg
  • Vitamín A 8660 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, propláchnuté brambory nastrouháme najemno a necháme je ustát. Slijeme vodu a do brambor zamícháme vejce, prosátou mouku a sůl.

  • 2

    Ze vzniklého těsta pomocí lžíce namočené ve vodě vykrajujeme noky. Zaváříme je do vody, krátce po zavaření je nadzvedneme ode dna, aby se nepřichytily a vaříme je 10-12 minut.

  • 3

    Uvařené knedlíky vyjmeme, můžeme je krátce propláchnout studenou vodou a nakonec je promastíme sádlem.

Komentáře k receptu