Hovězí pečeně na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1090 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 58.1 mg
- Draslík 61.9 mg
- Vláknina 1431.2 mg
- Vitamín A 1431.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na větší kusy, opláchneme a protkneme polovinou dávky slaniny, osolíme, opepříme a opečeme na části tuku.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky, dozlatova osmažíme na zbylém tuku a mírně zalijeme vodou.
-
3
Do základu vložíme opečené maso, přidáme nové koření a maso dusíme pod poklicí doměkka.
-
4
Během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodu.
-
5
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a rozmícháme. Vaříme nejméně 20 minut.
-
6
Šťávu procedíme, dosolíme a přidáme zbylou slaninu, nakrájenou na malé kostičky a částečně roztavenou. Šťávu ještě krátce povaříme.