Zapečená rýže s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 25 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 48.8 mg
- Draslík 143.2 mg
- Vláknina 6585.5 mg
- Vitamín A 6585.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Spařenou rýži vložíme do máslem vymaštěného pekáčku a zalijeme mírně osoleným a oslazeným mlékem. Poklademe vločkami másla (40 g) a pečeme v mírně vyhřáté troubě.
-
2
Když začne rýže houstnout, přidáme do ní oloupaná, jádřinců zbavená a na kousky nakrájená jablka. Pokrm dopečeme.
-
3
Rýži podáváme posypanou moučkovým cukrem a skořicí a pokapanou rozpuštěným máslem.