Zapečená rýže s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jablka
  • 180 g Rýže loupaná
  • 60 g Cukr krupice
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 48.8 mg
  • Draslík 143.2 mg
  • Vláknina 6585.5 mg
  • Vitamín A 6585.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spařenou rýži vložíme do máslem vymaštěného pekáčku a zalijeme mírně osoleným a oslazeným mlékem. Poklademe vločkami másla (40 g) a pečeme v mírně vyhřáté troubě.

  • 2

    Když začne rýže houstnout, přidáme do ní oloupaná, jádřinců zbavená a na kousky nakrájená jablka. Pokrm dopečeme.

  • 3

    Rýži podáváme posypanou moučkovým cukrem a skořicí a pokapanou rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu