Úsporný bramborový guláš
Suroviny
- 1000 g Brambory
- 500 g Cibule
- 350 g Salám Gothajský
- 80 g Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Tymián sušený
- 0.5 l Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 37 g
- Sodík 554 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1310.6 mg
- Vláknina 17099.4 mg
- Vitamín A 17099.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory a cibuli oloupeme na kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Přilijeme horký vývar, okořeníme a povaříme 20 minut.
-
2
Po 10 minutách varu přidáme protlak a na kostičky nakrájený salám. Nakonec do pokrmu vsypeme nasypanou petrželku.