Polévka dršťková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 9 g
- Sodík 872 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 67.2 mg
- Draslík 292.9 mg
- Vláknina 3865.7 mg
- Vitamín A 3865.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté dršťky uvaříme v osolené vodě do měkka (v případě potřeby vodu i několikrát převaříme, vždy však v nové vodě).
-
2
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém tuku, přisypeme hladkou mouku a opět osmahneme. Vzniklou cibulovou jíšku zalijeme zeleninovým vývarem, vše dobře rozmícháme a vaříme cca 15 min.
-
3
Poté přisypeme uvařené dršťky, přidáme koření, česnek utřený se solí a 10 min povaříme.
-
4
Papriku rozmíchanou v tuku a na drobno nakrájenou celerovou nať přidáme až na samém konci.
-
5
Polévku podáváme se slaným pečivem.