Polévka dršťková

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Dršťky syrové
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 872 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 67.2 mg
  • Draslík 292.9 mg
  • Vláknina 3865.7 mg
  • Vitamín A 3865.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté dršťky uvaříme v osolené vodě do měkka (v případě potřeby vodu i několikrát převaříme, vždy však v nové vodě).

  • 2

    Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém tuku, přisypeme hladkou mouku a opět osmahneme. Vzniklou cibulovou jíšku zalijeme zeleninovým vývarem, vše dobře rozmícháme a vaříme cca 15 min.

  • 3

    Poté přisypeme uvařené dršťky, přidáme koření, česnek utřený se solí a 10 min povaříme.

  • 4

    Papriku rozmíchanou v tuku a na drobno nakrájenou celerovou nať přidáme až na samém konci.

  • 5

    Polévku podáváme se slaným pečivem.

Komentáře k receptu