Kefírový koláč s kakaem
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 100 g Poleva čokoládová
- 2 kávová lžička Soda jedlá
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 hrnek Mléko kefírové
- 2 hrnek Mouka polohrubá
- 1 hrnek Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 18 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 88.6 mg
- Draslík 94.5 mg
- Vláknina 4779.6 mg
- Vitamín A 4779.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polohrubou mouku smícháme s jedlou sodou, moučkovým cukrem, vejci, kakaem a kefírovým mlékem. Přidáme 120 g rozpuštěného vlahého másla a vše dobře promícháme.
-
2
Těsto nalijeme na zbytkem másla vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
3
Vychladlý koláč polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a posypeme nastrouhaným kokosem.