Kefírový koláč s kakaem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 2 kávová lžička Soda jedlá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 hrnek Mléko kefírové
  • 2 hrnek Mouka polohrubá
  • 1 hrnek Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 88.6 mg
  • Draslík 94.5 mg
  • Vláknina 4779.6 mg
  • Vitamín A 4779.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polohrubou mouku smícháme s jedlou sodou, moučkovým cukrem, vejci, kakaem a kefírovým mlékem. Přidáme 120 g rozpuštěného vlahého másla a vše dobře promícháme.

  • 2

    Těsto nalijeme na zbytkem másla vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 3

    Vychladlý koláč polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a posypeme nastrouhaným kokosem.

Komentáře k receptu