Hovězí maso přední vařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1247 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 330.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso (můžeme použít i zadní hovězí maso) nakrájíme na díly, opláchneme, vložíme do vařící, osolené vody a zvolna vaříme doměkka. Je-li maso ze staršího kusu, přiléváme během vaření teplou vodu, aby bylo stále ponořené.
-
2
Uvařené maso naporcujeme.
-
3
Podáváme je s různými omáčkami, teplými nebo studenými, různě obložené, s upravenou čočkou, s dušenou zeleninou, se zeleninovými saláty, s octovým nebo jablkovým křenem.
-
4
Pokud maso podáváme samostatně, podlijeme je trochou vlastního horkého vývaru.