Candát s brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 26 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 50.8 mg
- Draslík 470.7 mg
- Vláknina 6505.8 mg
- Vitamín A 6505.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Candáta omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Rybu vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zalijeme vínem.
-
2
Omytou brokolici povaříme ve vroucí osolené vodě. Okapanou brokolici nakrájíme na kousky, vmícháme piniové oříšky a směs rozdělíme na porce candáta. Posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Udržujeme teplé.
-
3
Šťávu z candáta slijeme do pánve, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, přilijeme smetanu a povaříme asi 5 minut. Omáčku rozmixujeme, osolíme a opepříme.