Ježci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 80 g Cukr moučkový
  • 50 g Fíky sušené
  • 50 g Hrozinky
  • 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 7 ks Máslo čerstvé
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1445 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 149 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 271.6 mg
  • Draslík 178.5 mg
  • Vláknina 3415.4 mg
  • Vitamín A 3415.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 193.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr, máslo, vejce a žloutek utřeme, přidáme mouku s kypřícím práškem, nakrájené rozinky, fíky a loupané mandle.

  • 2

    Vypracujeme tužší těsto ze kterého tvoříme lžičkou hromádky.

  • 3

    Klademe na plech vyložený pečícím papírem a zapichujeme do nich na nudličky nakrájené oloupané mandle tak, aby vznikl dojem bodlinek.

  • 4

    Pečeme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu