Bramborový salát s kopřivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 177 g
- Sodík 3227 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 68.5 mg
- Draslík 400.7 mg
- Vláknina 18479 mg
- Vitamín A 18479 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Očištěnou a omytou kořenovou zeleninu uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky.
-
2
Vše vložíme do mísy, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, nadrobno nakrájené okurky a omyté, nasekané mladé kopřivy. Osolíme, mírně osladíme a zakapeme citronovou šťávou. Nakonec přidáme jogurt a dobře promícháme.
-
3
Salát dáme vychladit.