Bramborový salát s kopřivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory rané
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 2 hrst Kopřiva
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 177 g
  • Sodík 3227 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 68.5 mg
  • Draslík 400.7 mg
  • Vláknina 18479 mg
  • Vitamín A 18479 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Očištěnou a omytou kořenovou zeleninu uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Vše vložíme do mísy, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, nadrobno nakrájené okurky a omyté, nasekané mladé kopřivy. Osolíme, mírně osladíme a zakapeme citronovou šťávou. Nakonec přidáme jogurt a dobře promícháme.

  • 3

    Salát dáme vychladit.

Komentáře k receptu