Kuřecí stehna s ragú z chřestu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 32 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 209.6 mg
- Draslík 926.7 mg
- Vláknina 5377.3 mg
- Vitamín A 5377.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso omyjeme, osušíme, kořenicí směs vetřeme do kůže, vložíme do skleněné mísy, zakapeme olejem, nádobu řádně přiklopíme, vložíme do chladničky a necháme 12 hodin marinovat.
-
2
Kuřecí stehna vyjmeme, vložíme do zapékací mísy, polijeme marinádou, podlijeme vínem a dusíme přikryté v předehřáté troubě na 180°C 35 minut, poté odklopíme, pečeme 25 minut do červena.
-
3
Mezitím oloupeme bílý chřest a společně s neloupaným zeleným chřestem omyjeme. Zdřevnatělé konce odřízneme, hlavičky chřestu oddělíme v délce 4 cm, stonky pokrájíme na kousky. Žampiony a jarní cibulky očistíme, žampiony pokrájíme na plátky a cibulky i s natí na kostičky. Petrželku opláchneme, vytřeseme vodu, lístky otrháme, jemně nasekáme.
-
4
Zbývající olej rozehřejeme, zpěníme na něm cibuli, přidáme žampiony, osolíme, opepříme a zprudka opečeme 3 minuty. Poté přidáme chřest a pozvolna dusíme 8 minut. Vložíme chřestové hlavičky, dusíme na mírném plameni 5 minut bez míchání, neboť hlavičky jsou křehké, měknou a lámou se.
-
5
Upečené maso upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou, obložíme chřestovým ragú se žampiony. Servírujeme s pečenými novými bramborami zabalenými do plátků šunky či anglické slaniny. Výživná hodnota se pak ovšem výrazně změní.