Kuřecí prsa a játra s kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapusta hlávková
  • 150 g Brambory
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 150 g Játra drůbeží
  • 150 g Mrkev kořen
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 1895.9 mg
  • Vláknina 15792.2 mg
  • Vitamín A 15792.2 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 259.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Poškozené a povadlé kapustové listy odstraníme, silné žilkování seřízneme, omyjeme tekoucí vodou, "srdíčko" rozpůlíme. Košťál vyřízneme, spolu s listy nakrájíme na široké proužky, ostatní zeleninu očistíme, pórek i se zelenou částí a mrkví nakrájíme na plátky, brambory na kostičky.

  • 2

    Kuřecí prsa očistíme, rozkrojíme, s odblaněnými játry omyjeme a necháme okapat. Maso nakrájíme na stejně velké kousky, prsa osolíme a opepříme z obou stran, zaprášíme moukou. Vložíme na rozehřátý olej, z každé strany opékáme 4 minuty. Poté přidáme kousky jater zaprášenými moukou, společně opékáme 5 minut. Játra jednou obrátíme, opečené maso vyjmeme, vložíme do mísy a udržujeme teplé.

  • 3

    Do zbylého oleje po opékání masa vložíme mrkev a pórek, zprudka opékáme 2 minuty. Přidáme prolisovaný česnek, kmín, bobkový list, kapustu a brambory. Dle chuti osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přikryté dusíme 15 minut na mírném plameni. Brambory musí být měkké a zelenina křupavá.

  • 4

    Hotovou zeleninovou směs upravíme na mísu, na ni rozložíme maso, ozdobíme petrželkou a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu