Candát v bramborové krustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 400 g Candát obecný
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 868.6 mg
  • Vláknina 10761.5 mg
  • Vitamín A 10761.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme a vložíme na 5 minut do studené vody, poté vodu z brambor vymačkáme, přimícháme mouku, sůl a pepř. Bílek ušleháme, až téměř vznikne sníh a přidáme k bramborové hmotě.

  • 2

    Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Vždy dva kousky položíme na sebe.

  • 3

    Bramborovou hmotu rozdělíme na poloviny, jednu polovinu na dvě hromádky a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Filet candáta položíme na hromádku, zbylou bramborovou hmotu rozdělíme tak, aby ryba byla zakrytá. Stejně postupujeme u druhého filetu.

  • 4

    Pečeme v troubě, vyhřáté na 250 stupňů Celsia, přibližně po dobu 20 minut.

Komentáře k receptu