Kořeněná drůbeží játra s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 8 g
- Sodík 625 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 428.9 mg
- Vláknina 6048.2 mg
- Vitamín A 6048.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži podusíme spolu s hřebíčky v dvojnásobném množství vody doměkka.
-
2
Omytý libeček povaříme asi v 1/2 l vody.
-
3
Očištěná játra nakrájíme na kousky, okořeníme lístky šalvěje a osmažíme v oleji. Zalijeme vývarem z libečku, posypeme rozdrceným zeleným pepřem a dusíme doměkka.
-
4
Dušenou rýži upravíme na talíře, játra osolíme a podáváme se šťávou na rýži.