Kedlubny plněné houbami a rýží
Suroviny
- 150 g Rýže loupaná
- 40 g Sýr Eidam cihla 40%
- 10 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 150 g Žampiony čerstvé
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 8 ks Kedlubna
- 1 hrst Petržel - nať
- 2.6 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Vegeta
- 1.5 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka rýžová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1203 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 794.8 mg
- Vláknina 15608 mg
- Vitamín A 15608 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kedlubny oloupeme a vaříme ve vodě ochucené vegetou téměř doměkka, zhruba 25 minut. Poté kedlubny scedíme a vývar z nich odložíme stranou pro pozdější použití. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme.
-
2
Na lžíci oleje zpěníme cibuli, přidáme žampiony a po minutě přisypeme mletou papriku, přidáme spařenou rýži, opepříme, osolíme, zalijeme 600 ml vody a dusíme v předehřáté troubě na 200 °C doměkka. Poté vmícháme třetinu nastrouhaného sýra.
-
3
Scezené kedlubny oloupeme, svršky skrojíme, vnitřek vydlabeme. Naplníme upečenou směsí, přiklopíme seříznutými vršky. Naskládáme vedle sebe do vymazaného pekáče, posypeme zbytkem sýra a dáme zapéci do trouby. Až se sýr roztaví a mírně načervená, kedlubny vyjmeme.
-
4
Vnitřky kedluben jemně nakrájíme, zalijeme odloženým vývarem a přivedeme k varu. V mléce rozmícháme mouku, přidáme do vývaru, řádně rozmícháme a vaříme do zhoustnutí. Na závěr do omáčky vmícháme nasekanou petrželku, dosolíme, okořeníme a v omáčníku servírujeme k plněným kedlubnám.