Slezský bramborový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 243 g
- Sodík 420 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 147.2 mg
- Draslík 2273.5 mg
- Vláknina 35469.8 mg
- Vitamín A 35469.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 142.9 mg
- Vitamín E 6.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, slijeme a oloupeme. Necháme vychladnout, nakrájíme na kostičky. Oloupeme mrkev, celer, petržel a vše pokrájíme na kostičky. Zeleninu uvaříme v osolené vodě tak, aby při skusu zůstala pevná, scedíme a necháme okapat. Zmrazený hrášek blanšírujeme 3 minuty ve vroucí osolené vodě, slijeme, necháme okapat.
-
2
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a posekáme na hrubo. Cibuli oloupeme a krájíme na kostičky spolu s kyselými okurkami.
-
3
Jablka oloupeme, vyjmeme jadřince a dužinu rozkrájíme na drobno.
-
4
Smícháme majonézu s octem, solí a pepřem. Dresink zředíme nálevem z okurek. Všechny nakrájené suroviny promícháme s ochucenou majonézou, salát necháme dobře odležet, nejlépe přes noc, před podáváním dochutíme octem, solí a pepřem.