Slezský bramborový salát

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Hrášek
  • 200 g Majonéza
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Petržel kořen
  • 4 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 243 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 147.2 mg
  • Draslík 2273.5 mg
  • Vláknina 35469.8 mg
  • Vitamín A 35469.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 142.9 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, slijeme a oloupeme. Necháme vychladnout, nakrájíme na kostičky. Oloupeme mrkev, celer, petržel a vše pokrájíme na kostičky. Zeleninu uvaříme v osolené vodě tak, aby při skusu zůstala pevná, scedíme a necháme okapat. Zmrazený hrášek blanšírujeme 3 minuty ve vroucí osolené vodě, slijeme, necháme okapat.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a posekáme na hrubo. Cibuli oloupeme a krájíme na kostičky spolu s kyselými okurkami.

  • 3

    Jablka oloupeme, vyjmeme jadřince a dužinu rozkrájíme na drobno.

  • 4

    Smícháme majonézu s octem, solí a pepřem. Dresink zředíme nálevem z okurek. Všechny nakrájené suroviny promícháme s ochucenou majonézou, salát necháme dobře odležet, nejlépe přes noc, před podáváním dochutíme octem, solí a pepřem.

Komentáře k receptu