Krůtí řízky v mandlovém těstíčku
Suroviny
- 800 g Krůtí prsa
- 400 g Fazolové lusky zelené
- 100 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Saturejka
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 8 polévková lžíce Mandle plátky
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 31 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 254.1 mg
- Draslík 1214.9 mg
- Vláknina 7081.1 mg
- Vitamín A 7081.1 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá krůtí prsa nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Maso poprášíme moukou, namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme v mandlových lupíncích. Lupínky lehce přimáčkneme.
-
2
Oloupané šalotky a omytá rajčata nakrájíme na kostičky, fazolky očistíme a omyjeme. Šalotky zpěníme na másle, přidáme fazolky a špetku saturejky. Podlijeme vývarem a dusíme asi 8 minut. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem.
-
3
Připravené řízky smažíme na másle po každé straně 3 minuty.
-
4
K fazolkám přidáme rajčata, jen prohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme k řízkům.
-
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.