Krůtí řízky v mandlovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krůtí prsa
  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Saturejka
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 8 polévková lžíce Mandle plátky
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 254.1 mg
  • Draslík 1214.9 mg
  • Vláknina 7081.1 mg
  • Vitamín A 7081.1 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá krůtí prsa nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Maso poprášíme moukou, namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme v mandlových lupíncích. Lupínky lehce přimáčkneme.

  • 2

    Oloupané šalotky a omytá rajčata nakrájíme na kostičky, fazolky očistíme a omyjeme. Šalotky zpěníme na másle, přidáme fazolky a špetku saturejky. Podlijeme vývarem a dusíme asi 8 minut. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem.

  • 3

    Připravené řízky smažíme na másle po každé straně 3 minuty.

  • 4

    K fazolkám přidáme rajčata, jen prohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme k řízkům.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu