Polévka z vepřových nožiček s krupkami a kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1835 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 102 g
- Sodík 1221 mg
- Bílkoviny 193 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 704 mg
- Draslík 1457.8 mg
- Vláknina 8696.8 mg
- Vitamín A 8696.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 241.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opálené a očištěné vepřové nožičky s cibulí uvaříme doměkka v osolené vodě. Po uvaření vývar scedíme, sebereme z něj tuk.
-
2
Do rendlíku odlijeme část mastného vývaru a do poloměkka v něm uvaříme krupky. Poté k nim přidáme omytou a nakrájenou kapustu, dolijeme zbytek vývaru a dovaříme do měkka. Mezitím si z kostí obereme maso, nakrájíme jej na kousky a přidáme do polévky.
-
3
Hotovou polévku posypeme petrželovou natí.