Pestrý jarní salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Okurka salátová
  • 150 g Šunka dušená
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 12 ks Ředkvička
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Citronová kůra
  • 0.5 šálek Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 45.9 mg
  • Draslík 662 mg
  • Vláknina 14576.8 mg
  • Vitamín A 14576.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ředkvičky omyjeme, osušíme, jednu necháme stranou na ozdobu, zbylé nakrájíme na tenká kolečka. 8 lístků z natě rozložíme po celém okraji mísy, zbytek lístků pokrájíme na proužky, rozložíme na dno mísy. Očištěné okurky krájíme na kostičky, šunku na tenké proužky. Očištěnou cibulku spolu s částí zelené natě rozkrájíme na šikmé plátky. Kukuřici opláchneme pod tekoucí vodou, necháme řádně okapat a vložíme doprostřed mísy. Střídavě ji obložíme cibulkou, okurkou, šunkou a ředkvičkami, ozdobíme čtvrtkami ředkvičky a bylinkami dle chuti.

  • 2

    Zálivka: v misce smícháme jogurt, smetanu, cukr, citronovou kůru, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a řádně promícháme.

  • 3

    Salát podáváme v miskách, dozdobíme plátky cibulek a ředkviček s topinkami nebo celozrným pečivem.

Komentáře k receptu