Pestrý jarní salát
Suroviny
- 200 g Okurka salátová
- 150 g Šunka dušená
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 200 ml Jogurt bílý
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 12 ks Ředkvička
- 8 ks Cibulka jarní
- 1 ks Kukuřice cukrová nakládaná
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 šálek Citronová kůra
- 0.5 šálek Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 11 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 45.9 mg
- Draslík 662 mg
- Vláknina 14576.8 mg
- Vitamín A 14576.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ředkvičky omyjeme, osušíme, jednu necháme stranou na ozdobu, zbylé nakrájíme na tenká kolečka. 8 lístků z natě rozložíme po celém okraji mísy, zbytek lístků pokrájíme na proužky, rozložíme na dno mísy. Očištěné okurky krájíme na kostičky, šunku na tenké proužky. Očištěnou cibulku spolu s částí zelené natě rozkrájíme na šikmé plátky. Kukuřici opláchneme pod tekoucí vodou, necháme řádně okapat a vložíme doprostřed mísy. Střídavě ji obložíme cibulkou, okurkou, šunkou a ředkvičkami, ozdobíme čtvrtkami ředkvičky a bylinkami dle chuti.
-
2
Zálivka: v misce smícháme jogurt, smetanu, cukr, citronovou kůru, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a řádně promícháme.
-
3
Salát podáváme v miskách, dozdobíme plátky cibulek a ředkviček s topinkami nebo celozrným pečivem.