Salát z červené řepy s kuřecím masem a rýží
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 300 g Rýže loupaná
- 220 g Červená řepa sterilovaná
- 200 ml Víno bílé
- 750 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 0.44 polévková lžíce Olej rostlinný
- 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1340 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 70.6 mg
- Draslík 841 mg
- Vláknina 11436 mg
- Vitamín A 11436 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Osmahneme je na 2 lžících oleje, osolíme a opepříme.
-
2
Oloupanou, jemně nasekanou cibuli osmažíme na oleji. Přidáme rýži a necháme zesklovatět. Přilijeme víno a povaříme. Postupně přiléváme vývar a dusíme asi 20 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
-
3
Nakládanou červenou řepu necháme okapat a nakrájíme ji na kostičky. Spolu se smetanou přidáme k rýži a krátce prohřejeme.
-
4
Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky.