Větrníčky s vanilkovou zmrzlinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 18 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 137.6 mg
- Draslík 134.3 mg
- Vláknina 1960 mg
- Vitamín A 1960 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Poté zasypeme moukou a mícháme, dokud nevznikne hladká hmota, která se nám nebude lepit na vařečku. Takto připravenou hmotu necháme úplně vychladnout.
-
2
Pak v kuchyňském robotu postupně vmícháváme vejce, až je hmota hladká a bez kousků. Na plech pokrytý pečícím papírem stříkáme pomocí cukrářského sáčku malé větrníčky. Pečeme zprudka v troubě předehřáté na 220C dokud větrníčky nevyběhnou, poté ještě dopékáme a lehce dosušujeme.
-
3
Necháme vychladnout, přepůlíme, naplníme vanilkovou zmrzlinou a dáme zmrazit.