Bramborové krokety pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 13 g
- Sodík 616 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 50.3 mg
- Draslík 341.2 mg
- Vláknina 4864 mg
- Vitamín A 4864 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory propláchneme, překrájíme, zalijeme je vlažnou vodou a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme.
-
2
Potom brambory prolisujeme, přidáme prosátou mouku, krupici, nastrouhaný sýr, mírně osolíme a krátce propracujeme. Za občasného promíchání necháme částečně vychladnout.
-
3
Do vlažné hmoty přidáme dobře rozšlehaná vejce a vše promícháme.
-
4
S pomocí trochy mouky tvarujeme krokety oválného tvaru a v pánvi na tuku je pečeme do zlatavé barvy. Krokety můžeme po rychlém opečení také dopéci na plechu v troubě.