Těstovinový nákyp s houbami
Suroviny
- 500 g Houby čerstvé
- 300 g Kuřecí maso uzené
- 300 g Těstoviny čtyřvaječné
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 100 ml Vývar z hovězích kostí
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 l Voda pitná
- 1.56 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 24 g
- Sodík 578 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 227.8 mg
- Draslík 777.7 mg
- Vláknina 7999.2 mg
- Vitamín A 7999.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme je a necháme okapat.
-
2
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Smažíme je na pánvi na oleji asi 5 minut, vmícháme 100 ml smetany, vývar, přidáme nasekané bylinky a vše krátce podusíme. Směs osolíme a opepříme. Uzené maso nakrájíme a smícháme s těstovinami a nasekanou petrželkou.
-
3
Vymaštěný pekáček naplníme polovinou těstovinové směsi, rozprostřeme houbovou směs a přikryjeme opět vrstvou těstovin s masem.
-
4
Zbylou smetanu smícháme s nastrouhaným sýrem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Nalijeme na nákyp, vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut při 200°C.