Nové brambory vařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 0 g
- Sodík 784 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 11.9 mg
- Vláknina 4286 mg
- Vitamín A 4286 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nové brambory propláchneme, překrájíme na půlky, čtvrtky nebo na osminky, zalijeme je vlažnou vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka.
-
2
Uvařené brambory scedíme a při podávání je sypeme omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.