Meruňkový koláč s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 100 g Mandle
  • 300 g Tvaroh jemný
  • 150 g Tuk Hera jedlý
  • 100 g Cukr moučkový
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Citrony
  • 1 l Kompot meruňkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 91.8 mg
  • Draslík 360 mg
  • Vláknina 8741.7 mg
  • Vitamín A 8741.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme tvaroh, cukr, citronovou kůru a rozpuštěnou heru, do směsi zapracujeme mouku s kypřícím práškem.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát a přendáme ho na vymazaný plech.

  • 3

    Omytý citrón v horké vodě nastrouháme.

  • 4

    Přidáme vejce, smetanu, cukry a vanilkový pudink.

  • 5

    Polevu nalijeme na koláč, poklademe meruňkami, posypeme mandlemi a pečeme při 175 stupních.

Komentáře k receptu