Meruňkový koláč s mandlemi
Suroviny
- 500 g Mouka polohrubá
- 100 g Mandle
- 300 g Tvaroh jemný
- 150 g Tuk Hera jedlý
- 100 g Cukr moučkový
- 300 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cukr vanilka
- 1 ks Citrony
- 1 l Kompot meruňkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 20 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 91.8 mg
- Draslík 360 mg
- Vláknina 8741.7 mg
- Vitamín A 8741.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme tvaroh, cukr, citronovou kůru a rozpuštěnou heru, do směsi zapracujeme mouku s kypřícím práškem.
-
2
Z těsta vyválíme plát a přendáme ho na vymazaný plech.
-
3
Omytý citrón v horké vodě nastrouháme.
-
4
Přidáme vejce, smetanu, cukry a vanilkový pudink.
-
5
Polevu nalijeme na koláč, poklademe meruňkami, posypeme mandlemi a pečeme při 175 stupních.