Těstoviny se špekovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Nudle široké
  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 3 polévková lžíce Ocet Sherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1119 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 691 mg
  • Vláknina 7393.8 mg
  • Vitamín A 7393.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Z omytého tymiánu otrháme lístky, kapary nasekáme.

  • 3

    Omytý, na kolečka nakrájený pórek a slaninu nakrájenou na proužky osmahneme dozlatova. Restujeme asi 1 minutu, přilijeme ocet a zeleninu zalijeme vývarem.

  • 4

    Do omáčky vmícháme studené máslo, přidáme kapary a tymián a podle chuti opepříme.

  • 5

    Nudle upravíme na talíře a podáváme polité omáčkou.

Komentáře k receptu