Polévka z rajčat a zeleniny
Suroviny
- 100 g Hrášek
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 ks Petržel - nať
- 4 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Květák
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Majoránka
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Hovězí vývar základní
- 1 kg Rajčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 49 g
- Sodík 664 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 2.6 mg
- Draslík 1482.8 mg
- Vláknina 18213.5 mg
- Vitamín A 18213.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 187.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na půlky nakrájený česnek s ostatním kořením vyvaříme v malém rendlíku.
-
2
Očištěnou, nahrubo pokrájenou zeleninu podusíme na másle zvlášť. Podušenou zeleninu přelijeme odvarem z koření, přidáme květák nebo hrášek, oloupaná nakrájená rajčata a přelijeme vývarem. Vaříme do té doby, až je zelenina měkká, nesmí však být rozvařená.
-
3
Po uvaření posypeme petrželovou natí.