Hrachový kotlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1279 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 82 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 111.3 mg
- Draslík 504.1 mg
- Vláknina 17222.8 mg
- Vitamín A 17222.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách namočíme do 2 l studené vody a druhý den v téže vodě uvedeme do varu. Vložíme omyté maso, slaninu, majoránku, bobkové listy a lžičku soli. Vaříme za občasného zamíchání doměkka.
-
2
Kořenovou zeleninu a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nasekáme. Vše přidáme asi 30 minut před koncem varu do polévky a dovaříme doměkka.
-
3
Maso a slaninu vyjmeme, nadrobno nakrájíme a vložíme zpět. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.