Hrachový kotlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřový bok
  • 125 g Slanina vepřová
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 500 g Hrách loupaný
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Brambory
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1279 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 111.3 mg
  • Draslík 504.1 mg
  • Vláknina 17222.8 mg
  • Vitamín A 17222.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách namočíme do 2 l studené vody a druhý den v téže vodě uvedeme do varu. Vložíme omyté maso, slaninu, majoránku, bobkové listy a lžičku soli. Vaříme za občasného zamíchání doměkka.

  • 2

    Kořenovou zeleninu a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nasekáme. Vše přidáme asi 30 minut před koncem varu do polévky a dovaříme doměkka.

  • 3

    Maso a slaninu vyjmeme, nadrobno nakrájíme a vložíme zpět. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu