Telecí plec s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Houby sušené
  • 1500 g Telecí plec
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 500 g Mrkev kořen
  • 125 ml Voda pitná
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 315 g
  • Sodík 751 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 350.3 mg
  • Draslík 1700.2 mg
  • Vláknina 10262.8 mg
  • Vitamín A 10262.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby předem namočíme do 125 ml horké vody.

  • 2

    Maso omyjeme, osušíme a po všech stranách opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět. Zalijeme vínem a povaříme asi 5 minut. Potom přilijeme ohřátý vývar, přidáme namočené houby i s vodou a vše dusíme pod pokličkou asi 90 minut.

  • 3

    Oloupanou mrkev mezitím najemno nakrájíme a dusíme na másle doměkka.

  • 4

    Telecí plec vyjmeme a udržujeme na teplém místě. Šťávu s houbami rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na plátky a upravíme s omáčkou a mrkví na talíře.

  • 5

    Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře k receptu