Zeleninový vývar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 71 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1618.9 mg
- Vláknina 19282.8 mg
- Vitamín A 19282.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 147.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou, na hrubo nastrouhanou zeleninu uvaříme v osolené vodě cca 1/2 hodiny.
-
2
Vývar zcedíme a poté v něm povaříme na růžičky rozebraný květák. Zároveň přidáme nudle či jinou zavářku a povaříme.
-
3
Do hotové polévky přidáme jemně nakrájenou petrželovou nať.