Brambory s česnekem a petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 5 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1078.9 mg
- Vláknina 13012.2 mg
- Vitamín A 13012.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory důkladně omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a pod pokličkou vaříme asi 25 minut. Uvařené brambory scedíme.
-
2
Oloupaný česnek nadrobno nasekáme, omytou petrželku osušíme, otrháme lístky a jemně je nasekáme.
-
3
Na pánvi na rozehřátém olivovém oleji osmahneme česnek. Vmícháme petrželku, výrazně osolíme a opepříme. Do pánve přidáme brambory ve slupce a za stálého míchání je zprudka opékáme asi 1 minutu.
-
4
Ihned podáváme.