Brambory s česnekem a petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1078.9 mg
  • Vláknina 13012.2 mg
  • Vitamín A 13012.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory důkladně omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a pod pokličkou vaříme asi 25 minut. Uvařené brambory scedíme.

  • 2

    Oloupaný česnek nadrobno nasekáme, omytou petrželku osušíme, otrháme lístky a jemně je nasekáme.

  • 3

    Na pánvi na rozehřátém olivovém oleji osmahneme česnek. Vmícháme petrželku, výrazně osolíme a opepříme. Do pánve přidáme brambory ve slupce a za stálého míchání je zprudka opékáme asi 1 minutu.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu