Špenát s pórkem a vejci
Suroviny
- 500 g Pórek
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 500 ml Voda pitná
- 250 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 20 g
- Sodík 696 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 271 mg
- Draslík 1121.9 mg
- Vláknina 11931.2 mg
- Vitamín A 11931.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.2 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý pórek nakrájíme na kolečka. Očištěný a omytý špenát necháme okapat a nahrubo jej nasekáme. Očištěnou papriku nakrájíme na čtverečky. Vejce vaříme 8-10 minut natvrdo.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme papriku a pórek a opékáme asi 3 minuty. Potom přidáme špenát a necháme jej změknout. Zeleninu poprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přilijeme vývar, smetanu, uvedeme do varu a podusíme asi 7 minut. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme uvařenými rozpůlenými vejci.