Vánoční odvárka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 23 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 724.4 mg
- Vláknina 14821.3 mg
- Vitamín A 14821.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené ovoce omyjeme a uvaříme zvlášť. Uvařené ovoce prolisujeme, vmícháme povidla, zředíme vodou, přidáme nastrouhaný perník, mleté koření a krátce povaříme.
-
2
Do hotové odvárky přidáme jádra a hrozinky. Při podávání do odvárky ještě nadrobíme vánočku.